Bolig & Lejlighed

Fordele & Ulemper ved køb af hus i Spanien

Vi er blevet pensionister og vil nyde vores otium under varmere himmelstrøg! Det var vi helt sikre på.  Derfor besluttede vi os for, at vi ville købe et hus i Spanien, og det skulle være på Costa del Sol, hvor solen altid skinner 😊

Men vi var usikre på, i hvilken by det skulle være, og gennemgik derfor de forskellige byer/områders fordele og ulemper ud fra vores behov.

malaga photo

Malaga:

Malaga er Spaniens 6. største by og er ”hovedstaden” på Costa del Sol. Byen har over 500.000 indbyggere og er den mest besøgte by i Spanien. Efterspørgsel på ferieudlejning er stor på grund af de mange turister der kommer hele året rundt.

Fordele:

Tæt på lufthavnen, mange museer at besøge, stort udvalg af restauranter, gode indkøbsmuligheder, mange seværdigheder, gode udlejningsmuligheder.

Ulemper:

Dynamisk storby, mange mennesker, tæt befolkning, støj, mange turister, flest lejligheder så mindre udvalg af huse til salg, meget trafik, svært at parkere.

Se ledige boliger i Malaga her.

Benalmadena:

Benalmadena er et populært turistområde der strækker fra kysten og lidt ind i landet. Benalmadena Costa ligger nede ved kysten med dejlige strande og en marina, hvor der kommer rigtig mange turister. Benalmadena Pueblo er den ældre bydel, der ligger op ad bjergsiden, og Arroyo de la Miel, der betragtes som Benalmadenas centrum, har populære turistforlystelser, blandt andet Tivoli 

Benalmadena photo

World. Den vestlige del af Benalmadena, hvor La Capellania ligger, er et roligere område, hvor der er fantastisk udsigt over kysten.

Fordele:

Tog til lufthavnen, tog til Fuengirola, tæt på Malaga, mange nye byggeprojekter, billigere huspriser end den vestlige del af Costa del Sol, gode strande, mange faciliteter, flot udsigt fra bjergsiden, gode udlejningsmuligheder..

Ulempler:

For turistet, marinaen fyldt med souvenirbutikker, larm fra barer mv., mange turister (især englændere), hektisk, meget trafik, tæt bebyggelse, fra bjergsiden langt til stranden.

Se ledige boliger i Benalmadena her.

Mijas:

Mijas er også et område, der strækker fra kysten og op ad bjergsiden. Mijas Costa er kyststrækningen med flere omkringliggende byer, hvoraf Calahonda har det største udvalg af boliger. Mijas Pueblo er en charmerende historisk bjerglandsby og er nok den mest kendte hvide landsby på Solkysten. I La Cala de Mijas findes Europas største golfresort.

Fordele:

Costa: Hyggelige byer i gåafstand til stranden, stort udbud af services, bank, supermarked, restauranter, stort udvalg af boliger til rimelige boligpriser, gode strande, let at udleje.

La Cala de Mijas:  Roligere, mange gode golfbaner, tæt på kysten, udsigt til golfbaner, havudsigt.

Pueblo: virkelig hyggelig by at besøge.

Ulemper:

Mange turister, mange danskere, tæt bebyggelse, langt til lufthavnen.

Se ledige boliger i Mijas her.

Estepona photo

Estepona og The New Golden Mile:

Estepona ligger i den vestlige del af Costa del Sol, og byder på en lang kyststrækning med de flotteste sandstrande. Byen har en flot strandpromenade med gode fiskerestauranter og en meget hyggelig marina. Esteponas gamle bydel er utrolig charmerende og meget andalusisk med hvidkalkede huse og tusinder af farverige blomster. Estepona har et bredt udvalg af villaer, lejligheder og rækkehuse og udvides med mange nye boligprojekter til rimelige priser. På strækningen The New Golden Mile, der ligger mellem Estepona Øst og San Pedro de Alcantara, findes de lidt mere eksklusive og dyrere boliger.

Fordele:

Hyggelig by med mange faciliteter, flot strandpromenade med mange gode restauranter, stort udvalg af boliger, ikke så tæt bebygget, mere bolig for pengene, ikke så mange turister, tæt på gode golfbaner, gode services som privathospitaler, banker og gode indkøbsmuligheder.

Ulemper:

Langt til Malaga, intet tog til lufthavnen, ikke så let at udleje.

Se ledige boliger i Estepona her.

Marbella og The Golden Mile:

Marbella ligger vestpå mellem Fuengirola og Estepona, og betragtes som et af de mest attraktive og eksklusive områder på Costa del Sol. Byens centrum er den gamle meget charmerende bydel med hyggelige torve, smalle gader med hvidkalkede huse og farverige blomster, små forretninger, fortovscaféer og gode restauranter. Langs Marbellas kyst er et utal af flotte sandstrande og strandklubber, og man kan gå tur på den lange strandpromenade. I Marbella Øst finder man områderne Elviria, Las Chapas, Santa Clara, Rio Real og Cabopino, hvor der er stort udvalg af boliger og gode faciliteter. Kyststrækningen fra Marbella Vest til Puerto Banus bliver kaldt The Golden Mile, og det er området med dyre eksklusive luksusboliger.

Fordele:

Meget hyggelig by, mange gode restauranter og butikker, flotte strande, god og underholdende strandpromenade, god til udlejning.

Ulemper:

Få nybyggerier/projektsalg, høje boligpriser, dyrt område, ingen togstation.

Se ledige boliger i Marbella her.

Benahavis:

Benahavis er en smuk bjerglandsby mellem Marbella og Estepona i andalusisk stil omgivet af floder og bjerge. Byen er kendt for gastronomi i høj klasse med stort udvalg af rigtig gode restauranter, og folk kommer langvejs fra for at få en ekstraordinær madoplevelse. Området byder på flere golfbaner af international klasse, og masser af naturoplevelser som riverrafting, vandreture mm. I Benahavis er der flere eksklusive boligkomplekser med nogle af kystens største luksusvillaer, blandt andet La Zagaleta, hvor de rige og berømte bor.

Fordele:

Flot natur, meget tæt på mange gode golfbaner, rigtig gode restauranter, hyggelig by, flot udsigt.

Ulemper:

Dyrt område, høje boligpriser, dyr green fee, langt fra stranden, ingen togstation, langt fra lufthavn, begrænset indkøb.

Se ledige boliger i Benahavis her.

Fuengirola:

Meget populær ferieby der ligger ca. 35 km fra Malaga. Fuengirola er hyggelig, men livlig by med masser af forretninger, barer, fortovscaféer,tapas barerr, restauranter og natklubber. Trækplasteret er dog de lækre sandstrande og den lange brede strandpromenade, hvor der er masser af underholdning for turisterne fra gadesælgere mm.

Fordele:

Tæt på stranden, stort udvalg af spisesteder, tog til lufthavnen/Malaga, let at leje ud, tæt på golfbaner.

Ulemper:

Mange turister, meget trafik, støj, hektisk by, svært at parkere.

Se ledige boliger i Fuengirola her.

Hvilken by i Spanien valgte vi så?

Vi valgte Estepona, som vi forelskede os i, fordi byen simpelthen er så smuk og stemningsfyldt, og fordi der ikke er så mange turister. Vi faldt for den hyggelige havn og ikke mindst den lækre strand og strandpromenaden. Det skulle være i Estepona vil ville købe bolig.  Vi endte med at købe vores hus – et lækkert byhus – gennem ejendomsmæglerfirmaet Quist Real Estate, der er en dansk familievirksomhed. Vi fik den bedste behandling man kan ønske sig af Quist Real Estate, som vi varmt kan anbefale, hvis man ønsker at købe hus eller lejlighed i Spanien.