journalistik musik Til forsiden mad

<


Valnøddesnaps

6-8 friske grønne valnødder
1 flaske Vodka

Fra slutningen af juli og frem til midten af august er det tid til at plukke grønne valnødder til at krydre en himmelsk snaps med. Flæk valnødderne og kom dem i et sylteglas. Dæk dem så med brændevin. Jeg foretrækker at bruge helt neutral vodka af en rimelig kvalitet, så har man fuld kontrol over smagen. Filtrer snapsen efter 6 måneder og hæld den på flaske.

Lagring
Jeg har ganske få centiliter tilbage af en valnøddesnaps jeg bryggede for adskillige år siden, måske 8-9 år tilbage. Den har en fin mahognibrun farve og en ualmindelig smuk og moden duft med træk af god, engelsk lakrids. En stor skam jeg ikke lavede en større mængde dengang. Den navnkundige Baron Raben-Levetzau - ham med bilmuseet på Lolland - har engang udtalt at en "valnøddesnaps ikke var værd at drikke før den var mindst 15 år gammel".
Jeg har endnu ikke smagt en så gammel valnøddesnaps, men jeg mener helt afgjort at man allerede efter få års lagring har en storartet dram. Faktisk smager den fortræffeligt allerede inden den overhovedet har trukket i seks måneder...

Snapsen fortyndes med neutral brændevin efter smag.

TIP: en flaske god lys rom eller Cachaca kan også anvendes med glimrende og stærkt vanedannende resultat til følge

Publiceret den 16. juli 2004

Opdateret d. 5. okt. 2008

 

Grønne valnødder

De grønne valnødder er egnede til snaps fra slutningen af juli til midten af august...

Når snapsen er filtreret efter 6 måneder er det bare at vente... Valnød bliver bedre for hvert år der går, og 8 års lagring er ingen overdrivelse.

............................

forenede dram bryggere

Kryddersnapsens apostle

aalborgakvavit.dk
V&S' omfattende side om kryddersnapse

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

 

(c) mikkel hornnes 2003-08