journalistik musik Til forsiden mad

<


Tapenade

1 stor håndfuld gode oliven, f.eks. kalamata, MED sten.
1 fed hvidløg
Frisk timian
God olivenolie
Et stænk citron/limesaft

Skær kødet fra stenene og purér det med et presset hvidløg, friske timianblade og lidt salt (afhængigt af hvor salte de anvendte oliven er) og peber. Overhæld med olivenolie. Smager simpelthen afsindigt godt, og det skyldes ikke mindst at oliven med sten smager af meget, meget mere end de udstenede. Er lidt arbejdsom at lave, men det er det hele værd!
Spises for eksempel på ristet italiensk brød, gerne i sammenhæng med et større antipasti / tapas sortiment.



Publiceret 22. februar 2006

 



............................

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.


Det Lille Røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - speciale i bosniske pølser.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

kalu

Det lyder som en dåseskinke, men er en delikatesse-forretning i kødbyen.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

africafé

Anette Mollels sider om afrikansk mad fra Ghana, Tanzania og Kenya.

 

(c) mikkel hornnes 2003-06