opdateret 27. februar 07 journalistik musik Til forsiden mad

<


Gode slagtere
Antallet af slagterbutikker er i dag kun en promille af hvad det har været tidligere... Supermarkederne tager i stigende grad over, og det er jo ikke altid så muntert. Det skal dog ikke underkendes at slagterafdelinger i supermarkeder også kan være særdeles kvalitetsbevidste, og at en af grundene til det vigende antal slagterbutikker har været at slagterne har sat deres egen indtjening væsentligt højere end kvaliteten af varerne. Det samme er i allerhøjeste grad tilfælde med bagestanden, hvor kunsten har været at pumpe så meget luft i dejen som muligt, med et usædvanligt kedeligt resultat til følge. Men tilbage til slagterne: Her er en række af de tilbageværende slagterforretninger i DK, som overlever takket være en kritisk sans for den gode kvalitet. Og nej, det er faktisk ikke nødvendigvis så dyrt igen...


Christian Vollstedt i Haderslev
www.vollstedt.as
100 år gammelt pølse- og skinkerøgeri. Særdeles velsmagende produkter.

Carl Vollstedts efterfølger i Haderslev
www.carl-vollstedt.dk
Stort sortiment af gode traditionelle spegepølser. Pølsernes kvalitet er dog ikke helt på højde med hvad den har været, hvilket falder sammen med at slagteren er begyndt at levere til supermarkeder i større målestok. Forhandles i Inco

E. Lampe Pølsegården ApS Kløvervej 71 6100 Haderslev Tlf.: 74523299 Fax: 74530378
Laver helt fantastiske kålpølser, grovhakkede og røgede. Ølpølserne smager også godt, men er desværre tilsat farve og smagsforstærker :(

Slagter Franke I/S, Perlegade 20 6400 Sønderborg,
Tlf 74 42 24 03 Fax 74 42 24 55
Kultslagteren fra gågaden. Er berømt for sine ringriderpølser, der kan købes friskgrillede på gågaden i højsæsonen.

Schmidts Delikatesser - Sønderborg
www.schmidtsdelikatesse.dk
Som en slikbutik for pølseelskere...

Slagter Wilhelm Kurzke

*** SLAGTER KURZKE ER LUKKET :( ***
Slagter Kurzke
www.kurzke.dk
Jernbanegade 41 - Sønderborg
Tlf.: 74422754
Gammel velrenommeret slagterbutik, åbnet af Wilhem Kurzke i 1920. Blev drevet af familien Kurzke indtil 1980. I dag hedder indehaverne Brian og Tina Straaberg. De modner selv deres oksekød, og laver en række traditionelle sønderjydske pølser. Butikken er især kendt for sine gode kålpølser, der astedkommer en kø helt ud på gaden i dagene op til nytår.

Slagter Munch - Skagen
www.munch-skagen.dk
En af landets mest velrenommerede slagtere. Du kan bestille de mange delikatesser over nettet, og det sendes i en pakke med girokort. Prøv bla. 'Læsø Krat-ud Pølse' der er helt formidabel. (står ikke altid på sitet - ring og bestil den) I 2005 byggede Jens Munch et særligt lagringshus til sin famøse Skagen skinke. Her behandles skinkerne på en måde der kan sammenlignes med måden at lave skinker på i Parma.

Peter Bertelsen - Holstebro

www.slagter-bertelsen.dk
Peter Bertelsen slagterforretning åbnede for første gang i 1904 af PC Bertelsen, den nuværende ejers farfar, som startede sin forretning op i 1896 som torveslagter i Holstebro, og åbnede som den første en rigtig slagterforretning i Nørregade 18. Han drev butikken frem til 1935 hvor han lukkede den i forbindelse landbrugskrisen i 30erne.

I 1937 Blev sønnen Erik H Bertelsen ansat som bestyrer af det daværende slagteriudsalg, og han drev den frem til 1977, hvor butikken blev overtaget af sønnen Peter Bertelsen. I 1984 skiftede butikken navn til Peter Bertelsens Slagterforretning.

Butikken har et stort sortiment af lækre hjemmelavede pølser, og som noget helt særligt har butikken en tilknyttet grillbar, "Slagter-Grillen", hvor man kan få gode hot-dogs og burgers med Bertelsens egne pølser og bøffer.

Slagter Lange - Holstebro

www.slagterlange.dk
Skolegade 36 - Holstebro

Slagter Lange blev grundlagt i 1896 af Frederik A Lange( den nuværende ejers farfar). Frederik A Lange drev forretningen frem til sin død i 1942, hvor sønnen Frederik Børge Lange overtog den.
Frederik Børge Lange drev forretningen frem til 1980, hvorefter den blev overtaget af hans søn Georg Lange, der er den nuværende ejer.
I 1980 skiftede forretningen også navn fra Fr. Lange til Slagtermester Lange. Læs også www.lokalhistorisk-arkiv.dk

Lange laver en del hjemmelavede produkter, blandt andet fortrinlige ølpølser, en god leverpostej og en stærk rullepølse med MEGET (!) sort peber :o)

Lind Slagter
Lind Hovedgade 18
7400 Herning 9712 4012

Lind Slagter er beliggende i det Lokale Super Best supermarked i Lind tæt ved Herning. I 2005 vandt de prisen for Danmarks bedste blodpølse. Af deres produkter kan især det saltede og røgede svinekød og landjæger-pølserne anbefales.

Slagter Lilholm - Vanløse
www.slagterlilholm.dk
Jydeholmen 5 - 2720 Vanløse tlf: 38 74 25 56
Laver gode knobländerpølser med paprika eller chili. Den røgede rullepølse og det ærlige bacon - uden vand - kan jeg også anbefale.

Slagteren ved Kultorvet
http://www.kultorvet.dk
Frederiksborggade 4
1360 København K Tlf.: 33 12 29 02
Man-Torsdag 8.00-17.30
Fredag 8.00-19.00
Lørdag 8.00-14.00

Kendt for bowlerhatte og ikke mindst sit store økologiske sortiment. Der har været slagterbutik i biksen siden 1888.

Det Lille Røgeri - Nysted/Lolland
www.det-lille-rogeri.dk
Det lille røgeri, Adelgade 68 - 4880 Nysted
Først Ankers Røgeri, siden Slagter Brylle og nu hedder butikken Det lille røgeri.
Ankers Røgeri indgik i sin tid samarbejde med med bosniske slagtere fra en lokal flygtningelejr og startede en produktion af aldeles formidable kobasica og suduk pølser. Denne produktion er heldigvis opretholdt trods flere ejerskifter. Desuden en del produkter i dansk tradition, bl.a. røget laks og røget skinke - Nysted Skinken. Skriv en mail eller ring og bestil og de sender varerne til dig.

Cohrs - detailslagteren i Kødbyen
Flæsketorvet 40-44, 1117 København K, Danmark | +45 33330638

Forretningen åbnede i 2004 og har fokus på kvalitet og gode producenter. Prøv de smagfulde franske unghaner, de polske pølser fra pølsemager Steen Lund og lammekødet fra Krengerup Gods. Cohrs forhandler også en række delikatesser, bl.a. specielt fransk havsalt og gammeldags smør fra Steensgaard Herregårdsmejeri og Jernved Mejeri.

 

Wurst und Schinken...

............................

Vogt Dem for råddent kød!

Artikel fra Berlingske.dk om skandalen med fordærvet kød der ompakkes med ny holdbarhedsdato.

Det lille røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.


Det multikulturelle samfund har også sat sit præg på udbuddet hos danske slagtere. Her er det 'Kebabflæsk' hos Bertelsen i Holstebro...


Hos Slagter Lange i Holstebro.

(c) mikkel hornnes 2003-06