journalistik musik Til forsiden mad

<


Ris a la mande
- med safran og polynesisk vanille

1 liter øko sødmælk
150 gram grødris
2,5 dl økologisk piskefløde
rørsukker efter smag
10-15 tråde safran
En stang polynesisk vanille
75 gram smuttede, hakkede mandler
Havsalt

Kog en liter mælk op og tilsæt grødris. Kog forsigtigt op igen og lad det simre. Tilsæt safran og korn fra vanillestangen. Kog forsigtigt op igen lad det simre 45 minutter, under stadig omrøring.
Lad risengrøden køle helt af. Pisk fløden til skum og rør den i risengrøden sammen med mandlerne.

Tip: Brug vanillestangen til at lave dit eget vanillesukker; kom den i et glas med lyst rørsukker og sæt låg på.

Figner i ølkaramelsauce

1 flaske Grimbergen Dubbel eller anden mørk belgisk øl
4 skefulde rørsukker
et halvt stykke stjerneanis
3 cm kanelstang
1 nellike
2 friske figner

Kog ingredienserne sammen indtil det begynder at blive tykt.
Skær fignerne i både og kog dem med i lagen de sidste 3-4 minutter.
Lad dem marinere i saucen i et par dage før brug. Anret på ris a la manden.

citron-mynte dråber

1 dl vand
1 skefuld lyst rørsukker
1 tsk. reven citronskal, finthakket
10 friske mynteblade, finthakkede

Kog vand og sukker sammen til alt sukkeret er opløst. Fortsæt med at koge ind til det begynder at blive tykt. Tilsæt reven citronskal og lad koge med i et par minutter. Tag af ilden og bland mynteblade i. Anret i små dråber ved siden af ris a la manden.

Drik kølig pommeau eller sauternes til.



Publiceret 29. oktober 2006

 


Foto: Sasa Mackic

 

............................

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.


Det lille røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

Løgismose

Alt hvad dine smagsløg begærer...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

kalu

Det lyder som en dåseskinke, men er en delikatesse-forretning i kødbyen.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

africafé

Anette Mollels sider om afrikansk mad fra Ghana, Tanzania og Kenya.

 

(c) mikkel hornnes 2003-06