journalistik musik Til forsiden mad

<


Græskarsuppe

1 kilo græskarkød
2 æbler
2 løg,
hvidløg
hel tørret chili (efter behag, jeg bruger 4 thai)
1 spsk. hele korianderfrø,
Suppevisk: Timian, oregano, laurbærblad
olivenolie
Salt, peber

Græskaret skrælles og kødet hakkes i store tern. Fjern kernehuset fra æblerne, men ikke skrællen, og hak æbler, løg og hvidløg i grove stykker.
Stød korianderfrøene groft i en morter og tør-rist dem i et par minutter, uden at de bliver brændte. Varm olie i en gryde og svits løg hvidløg, chili, suppevisk og korianderfrøene i nogle minutter. Tilsæt herefter græskar, æbler og løg og lad dem stege i fem minutter. Dæk herligheden med vand (gerne kogende fra elkedelen) og kog indtil græskarstykkerne er godt møre.
Herefter fjernes suppevisken og suppen gives en tur i en blender til den konstistens du ønsker. Man kan f.eks. blende 2/3 af stykkerne og lade resten være hele, eller blende det hele til en super-smooth sag. Når du er færdig med at lege med blenderen hælder du herligheden tilbage i gryden og kommer suppevisken i igen. Smag til med salt og peber og fortynd evt. med vand eller kog suppen yderligere ind, alt efter hvilken konsistens du foretrækker.

Spis groft brød til og pynt med friske korianderblade eller frisk thai-basilikum.



Publiceret den 29. september 2004

 

Græskarsuppe

Græskarsuppe er guf og nærmest uetisk billigt! Jeg foretrækker den godt krydret.

............................

forenede dram bryggere

Kryddersnapsens apostle

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

 

(c) mikkel hornnes 2003-08