journalistik musik Til forsiden mad senest opdateret 13. november

 

Koncertoptagelser fra hele verden. Jeg har ofte optageudstyr med, når jeg er ude at rejse. Her på siden vil jeg løbende opdatere musikalske højdepunkter fra alle fire verdenshjørner.

Marimba Orquesta Poli de Tuxtla
Marimba Poli de Tuxtla. Tuxtla Gutierrez, Chiapas, Mexico. Tuxtlas politikorps' orkester. I Chiapas findes der ekstremt mange marimbaorkestra, hvor 3 mand spiller på en stor marimba. I de større danseorkestre, som dette, finder man gerne to marimbaer, bas, trommer og blæsersektion. Koncerten er optaget en tirsdag aften til dans i marimbapavillonen i Tuxtla. [ cumbia ] - fede lange soloer! :). Optaget i 2000 med 2. generations udstyr. - Læs interview med Maestro Arturo Solís Álvarez fra orkestret (på spansk).


Nikola Jankov & Lenovskata Grupa. Etnorama, Nørrebro, Kbh. En aldrende bulgarsk klarinetmester med en attitude som en russisk statsmand i kommunismens velmagtsdage. Her hører vi ham med det klassiske band, der blandt andet byder på skarp saxofon af Mitko Dimitrov, fedt harmonikaspil og en trommeslager der ikke spiller før han har fået sine tre flasker slivovica. Mesteren selv lægger ud med lang klagende klarinetføring - og så starter galoppen! [ mp3 ]
Optaget i 2001 med 2. generations udstyr.

Rigas Saxofonu Kvartets. Johannes Døbers Kirke, Valby.
En spændende saxofonkvartet fra Letland med et bredt repertoire der strækker sig fra den klassiske musiks schlagere, over Astor Piazzolla til moderne kompositioner skrevet specielt for baryton-, tenor-, alt- og sopransax. [ mp3 - Suite Hellenique ] Optaget i 2003 på Minidisc med Sony ECM-MS907 mikrofon.

website:
http://www.lmuza.lv/RSQ/

Afgangskoncert på et konservatorium i Kroatien. Her spiller en ung studerende et klassisk accordeon-stykke til sin afgangskoncert på et konservatorium i Kroatien. Jeg kan ikke huske hvad han hed, heller ikke hvad stykket hedder. Optaget i 2002 med 2. generations udstyr.

Slovensk jazz
Jazzorkester på café i Ljublana, Slovenien. Optaget i 2002 med 2. generations udstyr.

Wanipok - Bangkok
Blind guitarist på gaden i Bangkok. Optaget i 2003 med Sony MZ-R55 Minidisc og 2 stk. DPA 4061 mikrofoner.

Se desuden min side om roma-musik, med masser af optagelser....

 


Mit udstyr:

1. generation: Sony TCS-580V kassette-båndoptager med stereo-mikrofon.

2. generation: Sony MZ-R55 Minidisc optager med Marantz EM-8 mikrofon

3. generation: Sony TCD-D8 DAT båndoptager / Sony MZ-R55 Minidisc, 1 stk. Sony ECM-MS907 Stereo-mikrofon og 2 stk. DPA 4061 mikrofoner

............................

www.allmusic.com

Musikleksikon. Stol dog ikke på diskografierne!

djembe

verdensmusiktidskrift, pladeanmeldelser, koncertkalender.

World Music Charts Europe

Hitliste baseret på europæiske radioværters smag - IKKE på salgstal.

 

(c) mikkel hornnes 2003-06