journalistik musik Til forsiden mad

<


Brændenældesuppe…

2,5 liter brændenældeskud (mindst)
1 1/4 l bouillon (feks. hønseboullion)
2 spsk. smør
2-3 spsk. hvedemel
salt
friskkværnet peber
lidt fintklippet purløg
4 æg

Nælderne skyldes grundigt, koges i lidt vand og blendes. Herefter tilsættes bouillon og der jævnes med en blanding af mel og mælk. Jævn ikke for meget, bare til den bliver lidt fastere i konsistensen. Tilsæt en god klat øko-smør til suppen for at give lidt ekstra fylde. Smag til med salt og peber. Hak frisk purløg i inden servering og servér suppen med et halvt kogt æg i midten. Friskbagt brød, f.eks. med følfod i, er godt til.

Brændenælder minder om spinat og sølvbeder i smagen. Husk at plukke dem med handsker på :) Man skal være tidligt ude, den bedste suppe laves på topskud fra helt spæde nælder.

Publiceret den 14. april 2004

 

Brændenælder

Nælderne samles i foråret mens de endnu er helt spæde - mindre end 5 centimeter høje.

 

............................

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.


anker's røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

kalu

Det lyder som en dåseskinke, men er en delikatesse-forretning i kødbyen.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

africafé

Anette Mollels sider om afrikansk mad fra Ghana, Tanzania og Kenya.

 

(c) mikkel hornnes 2003