journalistik musik Til forsiden mad

<


Massaman Curry med græskar…
Funky soulfood fra det sydlige Thailand

700-800 g græskar i store tern
1 dåse kokosmælk (330 ml)
330 ml vand
3 skefulde Massaman Curry Paste *
1 kanelstang
1 tsk muskatblomme
1 laurbærblad
2 mellemstore løg
4 fed hvidløg
Salt, peber, ekstra chili efter behag.

ris
frisk koriander
thai basilikum
frisk ingefær
lime

En muslimsk karryret fra det sydlige Thailand, som jeg nød så ofte det var muligt under mit ophold i Krabi i det sydlige Thailand. Der var især een stor tørklæde-iklædt mamma nede ved havnen, der bare lavede den sååå smooth og god.

Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg og svits dem i olie i en gryde. Kom curry paste, krydderier og evt. ekstra chili i og steg et par minutter. Hæld evt. lidt vand ved hvis det bliver for tørt. Hæld så kokosmælk og vand i og kog det ind til ca 3/4. Kom græskarstykkerne i og kog til de er møre. Kan med (stor) fordel laves dagen før.

Serveres med kogte ris. Serveres med en tallerken med frisk ingefær skåret i tynde strimler, frisk koriander, frisk thai basilikum og limebåde på. Man garnerer selv efter lyst og behag.

Tip:
- Retten laves oprindeligt med kylling og græskar. Brug da en 1 kylling (øko sæføli ;) ) og kun 2-300 g græskar. Brun kyllingestykkerne sammen med løg, hvidløg og curry paste og følg derefter opskriften som normalt. Hvis du virkelig føler dig funky - så tag og lad en god håndfuld rejer glide ned i gryden i de sidste fem minutter før serveringen :)

*) Kan købes i velassorterede thai forretninger. Du kan lave den selv af: skallotteløg, hvidløg, tørret chili, peanut butter, koriander, spidskommen, stjerneanis, kardemomme, kanel, lemon grass, galangarod, veg. olie, shrimp paste, salt.

Publiceret den 16. oktober 2003

 

Marked i Krabi, Thailand.
En lokal muslimsk skønhed med et overvældende udbud af lækre, krydrede specialiteter.

 

............................

anker's røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

 

(c) mikkel hornnes 2003