journalistik musik Til forsiden mad

<


Le Tam Tam - afrikansk restaurant i Valby

:: juli 09, rygter fra særdeles pålidelige kilder vil vide, at Celestine måske vender tilbage til gryderne i DK inden længe. Mere info følger her på siden::


:: Efter to år i Dubai har Celestine nu åbnet en restaurant - Africzur - i Frankrig. Menuen er omtrent den samme som i de glade dage i Valby;

Africazur
11 rue du Congres, Nice. France
tel +33 6 37487358


:: Tam Tam er lukket! Celestine og André har måttet opgive at drive afrikansk restaurant i Valby. Take-away mad er heller ikke muligt at bestille længere da parret er flyttet udenlands... ::

:: Der har været pæn mediebevågenhed omkring restauranten i starten af 2004: anmeldelse i Berlingeren, Politiken, et indslag i Tv2 Lorry... ::

Gl. Jernbanevej 21 (få min. fra Valby Station)
2500 Valby
Tlf: 36 17 30 18 / 26 78 21 06
email: andre_hernandez@hotmail.com

Åbent: Alle dage fra 18-22 (køkken)
Betaling: Kontant. Det bliver nok snart muligt også at betale med kort.

Bordbestilling anbefales! - efterhånden er der en del der har fundet ud af at 'le tam tam' er et særdeles funky spisested.

Hovedretter fra 100 kr.
Se menukortet - fra 31. marts '04

I lokalerne der tidligere husede 'La cuisine du Maroc' finder du nu en funky afrikansk restaurant. Et lille sted med plads til 25 gæster, ejet af Celestine Fouda Hernandez fra Cameroun og hendes franske mand André Hernandez. I restauranten kan du nyde specialiteter som Maffé Chicken økologisk kylling i peanutsovs og afslutte middagen med en forførende gang bananer flamberet i rom med vanilleis. Her finder du desuden tilbehør som miondo, igname og cajun-puré - og mange andre unikke sager. Det er første gang i de seneste mange år at jeg på een gang har fået så mange nye og lækre retter serveret.
Og hvis du er mand og foretrækker naturmidler frem for viagra, kan du spørge Celestine om en Black Beer med 'Special Nut'. Det er nemlig "good for man" :) ...

Som noget unikt for Le Tam Tam kører ejerne selv til Paris og indkøber de mange specielle ingredienser, som ikke er til at skaffe her til lands; miniondo (et særligt tilbehør bestående af maniok tilberedt i to uger af landsbyens ældste kvinder og indpakket i palmeblade), grønne søde kartofler, plantains - af god kvalitet, en række specielle krydderier, og flere typer agricole-rom - for bare at nævne et udvalg.

Celestine har en imponerende livshistorie. Hun er ud af en søskendeflok på 26 og mødte første gang sin mand da hun var 20. Hun var på danseskole i en landsby i Cameroun, og André var udstationeret ingeniør. "Jeg vil giftes med dig" var hans første ord. Hun accepterede - der var bare ét problem. Hun var ikke myndig endnu og skulle have en af forældrenes underskrift. Celestine var ikke sikker på at faren ville bifalde hendes valg af den 20 år ældre André. Og moderen havde hun aldrig set. Det lykkedes dog at opstøve hende i en nærliggende landsby og få hendes underskrift efter at tårerne havde lagt sig, oven på dette møde efter 20 år.

Og for at gøre en lang historie meget kort har André og Celestine siden boet i blandt andet Frankrig, Spanien, Grækenland, Indonesien og Laos. Celestine har altid elsket at lave mad, og har nu besluttet at gøre det til sin levevej efter at have kørt en skønhedssalon i Paris og en modelkarriere i Laos. Gud, jeg har helt glemt at fortælle om KNIVEN - og drømmen - visionen! Nå, det må du selv spørge hende om, hun fortæller hellere end gerne...

Publiceret den 21. januar 2004
Opdateret 12. juli 2009

 

 


Camerouns flag

Miondo

............................



Eliksir Aalborg

Nej, det er ikke en ny velgørende kryddersnaps fra Spritfabrikkerne... Det er en forretning som sælger et væld af spændende fødevarer fra hele verden. Blandt andet en lang række mexi-kanske chilier som ellers er svære at finde, og afrikanske fødevarer som du må kigge langt efter heroppe nordpå. Sender pr. efterkrav.

The African Cookbook

Stor opskriftsamling fra mange afrikanske lande.

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

africafé

Anette Mollels sider om afrikansk mad fra Ghana, Tanzania og Kenya.

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.


Det lille røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster



 

(c) mikkel hornnes 2003-09