journalistik musik Til forsiden mad

<

Karamelo Santo interview - Roskilde '03

Gruppen spillede en hamrende effektiv gang latin ska for en fuldt dansende Roskilde Ballroom scene fredag aften. Efter koncerten talte vi med Pedro Rosafa og Pablo Clavijo fra det argentinske orkester, og kom blandt andet ind på konsekvenserne af gruppens politiske holdninger.

Sabotage af koncerter
"Vi startede oprindeligt i byen Mendoza, men flyttede siden til Buenos Aires. Dels var musikscenen for lille i Mendoza, men vi havde også problemer med medierne. Medierne er i Argentina meget tæt på regeringen, som vi var kritiske over for. Så vi var ude for forskellige forsøg på at sabotere vores koncerter. For eksempel blev der lagt vejspærringer for vores bus, og vi har også oplevet, at det sted vi skulle spille simpelthen blev beordret lukket."

"Situationen i Buenos Aires er meget bedre. Her er der mange bands med de samme holdninger som vores, og et stort publikum til musikken. Så de kan ikke slippe af sted med at sabotere koncerterne."

Politiske budskaber, aggressiv stil
I forhold til europæiske skabands, har de sydamerikanske langt oftere stærke politiske budskaber. Er det af samme årsag, at i er så aggressive i jeres stil i forhold til europæiske bands?

Pedro er enig: "Ja, helt klart. Jeg tror vi har en indre kamp. Det har alle mennesker, men det er forskelligt i Sydamerika og i Europa. Måske med undtagelse af lande som Ungarn og Tjekkiet, som på mange måde har de samme problemer som Sydamerika. Aggressiviteten kan også ses hos publikum. Europæerne er vilde med vores koncerter, men i Sydamerika er de endnu vildere. Jeg tror de bruger vores musik til at afreagere med. Det gør vi også selv i bandet. Men selvom det kan være aggressivt, er der ikke slåskampe; folk er enige om måden det foregår på. Og hvis der er piger beder vi fyrene om at dæmpe sig. Så selvom vi er aggressive er det stadig med et glimt i øjet og på en humoristisk måde."

Manu Chao har hjulpet
Når man lytter til jeres musik kan man spore visse ligheder med Manu Chao. Tror I, at Manu Chaos popularitet kan være med til at bane vejen for latinamerikanske navne i Europa?

"Han har hjulpet os meget. Han var med på vores seneste plade, kom i vores hus og drak vin og øl med os. Han hjalp os med at optage og producere pladen. Desuden har han nævnt os i en række interviews over hele verden. I Karamelo Santo optager vi i vores eget hjemmestudie og arbejder meget hårdt for den sag vi tror på. Så vi minder ham måske om hans gamle band Mano Negra. Vi er meget taknemmelige for den hjælp han har givet os."Publiceret 13. august '03

 

Karamelo Santo

Karamelo Santo goes sweat...

karamelosanto.com

 

............................

Roskilde Festivalwww.allmusic.com

Musikleksikon. Stol dog ikke på diskografierne!

djembe

verdensmusiktidskrift, pladeanmeldelser, koncertkalender.

world music central

Masser af nyheder, anmeldelser og biografier.

World Music Charts Europe

Hitliste baseret på europæiske radioværters smag - IKKE på salgstal.

 

(c) mikkel hornnes 2003