journalistik musik Til forsiden mad

<


Julesnaps

3 hakkede tørrede figner
4 kardemommekapsler (knuses groft)
8 stk. hel sort peber (knuses groft)
8 hakkede mandler
1/2 muskatnød
2/3 vanillestang, flækket og åben
6 kryddernelliker
2-3 cm kanelstang
1/4 økologisk appelsinskal, helst tørret
10 safran-støvdragere

Kom krydderierne i en tom 70 cl. flaske og fyld op med neutral brændevin, helst en god vodka (men lys rom er heller ikke ringe). Stil flasken et mørkt og køligt sted og lad den stå og trække nogle dage. Smag på den dagligt efter et par dage og filtrer gennem et kaffefilter når du synes smagen er passende. Det er forskelligt hvor kraftig man foretrækker sin snaps.

Snapsen smager virkeligt godt allerede når du har filtreret den (ja, faktisk smager den godt allerede efter blot et par dage med krydderier i flasken). Den vinder ved at lagre 2-3 måneder og tager bestemt ikke skade af at stå længere.

Publiceret den 17. oktober 2003

Opdateret 8. november 2007

 

 

Julesnaps

Forskning har vist, at ikke mindst sydamerikanere er meget glade for en god julesnaps...

 

............................

forenede dram bryggere

Kryddersnapsens apostle

Det Lille Røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

 

(c) mikkel hornnes 2003-07