journalistik musik Til forsiden mad skrevet 2. juli 14:15

 

Pulverkaffe. Jeg kan blive så rasende når jeg læser i Restaurant & Café bladet. Nu er det pulverkaffe hvor danskerne "skal nå at komme med på vognen". Den kører vogn kører non-stop mod kulinarisk forfald.

Artiklen starter behændigt med overskriften 'Indsats for instant kaffe'. Og fortsætter: 'Forbruget af instant-kaffe tordner frem i Europa. Danmark halter stadig noget bagefter.'

Undskyld? Halter bagefter? Nej, tværtimod: danskerne har tilsyneladende endelig fundet ud af at det tynde pjask de har drukket i generationer bør byttes ud med en cremet og kraftig kop kaffe af friskkværnede bønner.

Hvad foregår der her? spørger jeg mig selv, som jeg gentagne gange har spurgt når jeg har læst om den ene usle færdigvare efter den anden i dette blad. Svaret er: hvad der er hurtigt er godt! Hvad der er moderne er godt! Og instantkaffen - som ifølge artiklen står for 80 % af kaffemarkedet i England - er i hvert fald hurtig og tilsyneladende også moderne.

Endnu en gang savner jeg en lille smule kritisk sans i bladets artikler. De skriver at man med Merrilds kaffe 'på en ny og nem måde kan lave en kop kaffe, der passer til enhver smag og lejlighed'. Ikke min smag, og heller ikke i min lejlighed tak! Er det en artikel i et fagblad eller en reklame, det her? Det virker mest som det sidste... Læs artiklen

 

 

En god kop espresso

............................

Meyers Mad

Masser af god kaffe-info

Norsk Kaffesite

Gode råd & tests

 

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

 

(c) mikkel hornnes 2003