journalistik musik Til forsiden mad

<


Indiske ris

2 kopper basmati ris
3 kopper vand
1 mellemstort løg
2-3 fed hvidløg
1 tsk. Hel sort spidskommen
1 tsk. hele korianderfrø
et stykke indisk kanelbark
3 hele nelliker
2 stk. sort kardemomme
Evt. 1 eller flere hele chili efter temperament
olie til stegning
salt, peber

Stød korianderfrøene i en morter og hak løg og hvidløg. Svits løg og alle krydderierne i olie, til løgene bliver glasklare og gyldne. Tilsæt risene og steg dem ved lav varme til de begynder at brunes en smule. Hæld vand og salt ved og kog ved svag varme til vandet er fordampet. Sluk for ilden og lad gryden stå med et viskestykke eller en avissektion mellem gryde og låg. Dette er et trick jeg kender fra min vens iranske mor, og har den gunstige egenskab at opsuge overflødig fugt fra risene. Lad dem stå 10 minutters penge og servér. Smager fortræffeligt til en lang række indiske retter.

Publiceret den 21. april 2004

 

Brændenælder

Basmati betragtes som en af de mest velsmagende sorter af risplanten.

 

............................

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.


anker's røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

kalu

Det lyder som en dåseskinke, men er en delikatesse-forretning i kødbyen.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

africafé

Anette Mollels sider om afrikansk mad fra Ghana, Tanzania og Kenya.

 

(c) mikkel hornnes 2003