journalistik musik Til forsiden mad

<


GULDærter (Gule Ærter med Guldøl)

0,5 kilo gule flækærter
33 cl. guldøl (f.eks. Hancock)
1 kilo flæsk, gerne letsaltet eller røget
0,5 kilo kålpølser
2 løg, finthakkede
3 fed hvidløg, hakkede
en suppevisk med timian, rosmarin og løvstikke

Svits løg, hvidløg og suppevisk i en gryde og tilsæt ærterne. Hæld 1,7 liter vand over samt en guldøl. Tilsæt flæsk og kålpølser. Fjern kød og pølser når det er kogt færdigt. Lad ærterne simre videre et par timer til de er møre.

Herefter kan du trykke dem gennem en sigte eller fortsætte med at koge dem, til de koges helt ud - hold dog øje med at der er nok væske i gryden. Til disse ærter er det en fordel at flæsket ikke er alt for fedt, da det koges direkte i suppen, for at få al kraften med. Kom flæsk og pølser tilbage i gryden så det er varmt ved serveringen. Hvis du foretrækker det, kan du også servere al kødet koldt på et fad for sig.

Giv grov sennep (køb Gourmikkels egen grove sennep hos MERO), groft rugbrød og hjemmesyltede rødbeder til. Porsesnaps og køligt lyst øl er godt til.

Publiceret den 29. december 2004

 

Kålpølser og guldøl i ærterne skaber i forening en meget rig smagsoplevelse.

............................

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.


anker's røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

kalu

Det lyder som en dåseskinke, men er en delikatesse-forretning i kødbyen.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

africafé

Anette Mollels sider om afrikansk mad fra Ghana, Tanzania og Kenya.

 

(c) mikkel hornnes 2003-05