journalistik musik Til forsiden mad

<


Chokolademousse
- rig på smag, fattig på fedt og sukker

150 gram god mørk chokolade, ca. 70 % kakao
80 gram økologisk smør, saltet
2 øko æggeblommer
6 øko æggehvider
25 gram lys rørsukker
5 gram vanillekrydret rørsukker
1 tsk. revet økologisk citron- eller appelsinskal
En lille smule stærk chilipulver
Tre skefulde røget whisky, fx Ardbeg eller Laphroaig

Smelt chokoladen i vandbad og rør citron/appelsinskal i. Tag af varmen og rør chili og smør i. Prøv dig frem med lidt chili ad gangen, den skal kun lige diskret træde frem i smagen. Når massen er helt jævn og cremet, så rør hurtigt to æggeblommer i, og derefter whiskyen. Pisk æggehviderne med sukkeret og et nip salt indtil det bliver helt stift. Vend forsigtigt chokolade-blandingen med de piskede æggehvider, brug en træspatel. Hæld moussen i en skål og sæt på køl i mindst 12 timer.

Pynt med spiseligt 23 karat bladguld og servér med et glas whisky.


Publiceret 29. oktober 2006

 


Foto: Sasa Mackic

 

............................

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

Løgismose

Alt hvad dine smagsløg begærer...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

kalu

Det lyder som en dåseskinke, men er en delikatesse-forretning i kødbyen.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

 

(c) mikkel hornnes 2003-06