journalistik musik Til forsiden mad

<


Borstjtjtj - russisk rødbedesuppe…

1 Kilo rødbeder
3 løg
6-10 fed hvidløg
et bundt urter: timian, rosmarin, laurbærblad, evt. oregano
1 stor tørret chili, f.eks. chile ancho, chile pasilla
Olivenolie til svitsning
Salt og peber
Korianderfrø
Økologisk Creme Fraiche
Persille
Groft brød

Skær løgene i kvarte og svits dem sammen med hvidløg og urtebundt. Skræl rødbederne og skær dem i store stykker og kom dem i gryden sammen med løg osv. Steg det i en fem minutters tid og hæld 1,5 liter kogende vand over. Kog til rødbederne er møre. Imens støder du korianderfrøene groft i en morter og tørsteger dem et par minutter på en pande, for at få smagen frem.
Herefter blendes suppen og smages til med salt og peber.

Servér med en klat kold creme fraiche i midten og drys med hakket persille og tørstegt koriander… Dertil groft brød og hjemmebrændt vodka.

Publiceret den 17. august 2003

 

Rot ist gut!

Borstjtjtj - symbolet på de russiske arbejderes blod.

 

............................

anker's røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

 

(c) mikkel hornnes 2003