journalistik musik Til forsiden mad

<


Kold agurkesuppe

4 agurker
1 håndfuld frisk basilikum
1 bundt timianstilke
Evt. også persille og frisk mynte
2 fed hvidløg
Olivenolie
Salt, peber

Denne suppe er en suveræn forårs- eller sommerret. Vask agurkerne og skær dem i ½ cm tynde skiver. Bind en snor rundt om timiankvistene, så du nemt kan fjerne dem alle på en gang. Svits hvidløg og urterne i en gryde i et par minutter. Tilsæt herefter agurkeskiverne og lad dem stege sagte under låg, til de begynder at blive klare i farven og bløde i konsistensen. Fjern bundtet med timian og kom resten i en blender, hvor det pureres til en homogen konsistens. Hæld suppen og timianbundt i en skål til afkøling. Server suppen kold med godt brød til. Pynt evt. med tynde snitter af rød chili, det giver en flot kontrast til den grønne farve. Mængden af ingredienser rækker til en lille forret til 3-4 personer.

Tip: suppen smager endnu bedre hvis den får lov at trække, den kan derfor med fordel laves dagen før.

Publiceret 14. april 2005

 

agurker

Agurkernes milde smag forstærkes når de bliver stegt, og resultatet bliver en frisk og overraskende fyldig sommersuppe.

 

............................

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.


anker's røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

kalu

Det lyder som en dåseskinke, men er en delikatesse-forretning i kødbyen.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

africafé

Anette Mollels sider om afrikansk mad fra Ghana, Tanzania og Kenya.

 

(c) mikkel hornnes 2003