journalistik musik Til forsiden mad

<


Syltede agurker eller Polske agurker

Start med at investere i følgende ingredienser:

5 kilo drueagurker
1 Dildskærm
5 laurbærblade
Hele sennepsfrø, 4 spsk.
Sorte peberkorn, 1,5 spsk.
4 Tørrede chilier
Hel peberrod i skiver. Et stykke på cirka 15 cm.
2,5 liter lagereddike. Køb den uden farve.
600 g lyst rørsukker
Salt


Vask drueagurkerne og skær dem i 'passende' skiver. Læg dem lag på lag i en beholder og drys en god spiseskefuld havsalt imellem hvert lag. Stil dem koldt i et døgns tid og hæld så væsken fra.

Kog en lage af 1 liter vand og 1 liter eddike og hæld den - kogende - over agurkerne. Lad dem stå til næste dag. Hæld lagen tilbage i gryden, kog den op påny og hæld den tilbage over agurkerne. Når lagen er kølet af, hælder du den fra - og et listigt trick er at anvende den til at sylte rødbeder med ;) .

Agurkerne pakkes nu i lag i et sylteglas, hvor du fordeler lidt sennepsfrø, peberkorn, laurbærblade, chili, dildskærm og skiver af peberrod mellem hvert lag.

Kog en lage af:

1,5 liter eddike
600 gram sukker
3,75 dl vand

- og hæld den kogende over agurkerne. Fætrene skal nu stå og trække i nogle dage og er herefter klar til brug. "Disse agurker smager ualmindeligt godt" - og er mere sure end søde.

Publiceret den 31. august 2004

 

Hjemmesyltede agurker er egentligt ikke den store besværlighed at lave. Den sprøde konsistens og karakteristiske sure smag kan du ikke købe dig til...

 

............................

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.


anker's røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

kalu

Det lyder som en dåseskinke, men er en delikatesse-forretning i kødbyen.

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

africafé

Anette Mollels sider om afrikansk mad fra Ghana, Tanzania og Kenya.

 

(c) mikkel hornnes 2003