journalistik musik Til forsiden mad

<

Addis Mesob - etiopisk restaurant på Fredensgade

Fredensgade 11a
2200 København N
Tlf: 35 39 01 40

Der sker alligevel noget inden for afrikansk mad i København i disse år. Antallet af afrikanske restauranter er her til vinter blevet fordoblet. Det lyder måske pompøst, men dækker blot over at der nu findes to restauranter med mad fra det "sorte Afrika" på menuen. Foruden Ghanesiske Kwame Adams og hans "Mama Africa" (restauranten, ikke konen!) på Griffenfeldsgade, så har tre etopiere nu åbnet en restaurant med traditionel etiopisk mad på menuen. (og i foråret 2009 er vi oppe på i alt fire restauranter fra "det sorte afrika"; restauranter med mad fra Eritrea (Borgergade) og Somalia (Griffenfeldsgade) er kommet til.)

Konceptet er en slags pandekage - Injera - som oprindeligt laves af tef-mel, men tef er temmeligt svært at skaffe på vore breddegrader, selvom teamet bag Addis Mesob dog arbejder på sagen. Derfor laves Injera her af forskellige danske meltyper. På pandekagen kommes så forskellige retter fra buffeten og man spiser med fingrene - hvorfor man opfordres til at vaske disse først!

Det etiopiske køkken er kendetegnet ved en graciøs brug af krydderier, særligt står 'berbere' i høj kurs - det er en blanding af chili og forskellige krydderier. På bordet står en lille skål med 'Awaze', der er berbere rørt op med rødvin og hvad kokken ellers har været inspireret til - smager dejligt stærkt og er et fint supplement til de forskellige kød- og grøntsagsretter fra buffeten.

Restauranten laver også deres egen frisk-ost, som findes i forskellige versioner, med og uden urter. Til at afslutte middagen serveres etiopisk mocca i en særlig lerkande...


Addis Mesob som den tog sig ud fra ydersiden en onsdag aften i december 2006.

Publiceret den 21. december 2006

 

 


To af Addis Mesobs tre ejere. Fra venstre Taddese Asmellash og Abdalla R. Abdalla. Den usynlige - og kvindelige - tredje ejer hedder Zufan Yayeh

Læs omtale på ibyen.dk

Læs omtale på aok.dk

............................African House

afrikansk butik med mange spændende madvarer på Vesterbro. Du kan bestille over internettet.

Eliksir Aalborg

Nej, det er ikke en ny velgørende kryddersnaps fra Spritfabrikkerne... Det er en forretning som sælger et væld af spændende fødevarer fra hele verden. Blandt andet en lang række mexikanske chilier som ellers er svære at finde, og afrikanske fødevarer som du må kigge langt efter heroppe nordpå. Sender pr. efterkrav.

The African Cookbook

Stor opskriftsamling fra mange afrikanske lande.

www.friendsofguinea.org

Funky afrikanske opskrifter fra Guinea.

africafé

Anette Mollels sider om afrikansk mad fra Ghana, Tanzania og Kenya.

Max Havelaar

Økologiske bæredygtige fødevarer.


Det lille røgeri

Røgeri og gårdbutik på Lolland - bestil de mange specialiteter over internettet.

Læsø Saltsyderi

Gammeldags sydesalt, supergodt!!!

mackmyra

Sveriges første single malt whisky-destilleri.

Juul's Vinhandel

Vin og spiritus fra hele verden. Speciale: whisky, men også mange slags rom, tequila, absinth...

caramba

Mexikansk restaurant i Nyborg. Her kan du få 'Tapatio' og 'El Tesoro de Don Felipe' tequila - to af verdens bedste :)

www.ale.dk

Danske Ølentusiaster

 

(c) mikkel hornnes 2003-07